Skip to main content

I oktober reser den hyllade operatrion Divine på USA-turné med sin föreställning ”Näktergalarna”, ett musikaliskt drömspel om de världsberömda svenska 1800-talssångerskorna Jenny Lind, Christina Nilsson och Signe Hebbe. Underhållningen på Nobelfesten 2013, som producerades och framfördes av Divine, var inspirerad av "Näktergalarna".

USA-turnén med framträdanden i bl.a. Chicago Cultural Center i Preston Bradley Hall och House of Sweden i Washington genomförs med bidrag från Anders Walls Stiftelse, som i år firar sitt 35-årsjubileum. Eftersom det sammanfaller med 40-årsjubileet för Svensk-amerikanska museet i Chicago och 10-årsjubileet för House of Sweden i Washington inleddes ett samarbete med Svenska ambassaden och konsulatet i Chicago i syfte att sprida svensk kultur i USA. Anders Wall kommer själv att närvara vid konserten i Chicago den 12 oktober. 

Operatrion Divine bildades 2007 med en mission att "sprida opera till alla överallt" och har prisats för sina vackra röster, sin stora charm och inte minst för sin humor. Trion består av de två tidigare Anders Wall-stipendiaterna Caroline Gentele och Gabriella Lambert Olsson samt Jacqueline Miura. I föreställningen medverkar även Michael Engström på piano och Sven-Bertil Taube som inspelad berättarröst. 

Den som vill se föreställningen ”Näktergalarna” innan USA-turnén har flera chanser:
16 april kl. 13.00 och 18.00 på Hotell Kristinas Teater, Sigtuna
24 maj kl. 12.00 på Soppteatern på Stadsteatern, Stockholm
25 augusti kl 16.00 och 8 september kl. 19.00 på Ulriksdals Slottsteater Confidencen, Stockholm

För närmare information om föreställningarna, se www.divineopera.se


01 april 2016


Kategori


Bild

Susanne Fessé

Text

Cari Hildebrand