Skip to main content
Erik Gatenholm och Anders Wall i New York 2017.

Anders Wall-stipendiaten Erik Gatenholm, grundare av företaget Cellink, har idag mottagit det prestigefulla entreprenörspriset SvD Affärsbragd. Redan 2017 uppmärksammades Erik Gatenholm och Cellink med utmärkelsen Anders Wall Award for Exceptional Entrepreneurship och ett stipendium på 25.000 dollar. Utmärkelsen delades ut under konferensen Innovate46, som årligen arrangeras av Svenska Handelskammaren i New York tillsammans med Nasdaq OMX i deras lokaler på Times Square. Priset instiftades på Anders Walls initiativ för att uppmuntra svenska start-ups att våga ta språnget över Atlanten och satsa på den viktiga USA-marknaden. 

Cellink var det första bioinkföretaget i världen som fokuserade på utveckling och kommersialisering av bioprint-teknik för att kunna 3D-printa såväl mänskliga organ som vävnad. Juryn för Anders Wall Award for Exceptional Entrepreneurship ansåg i sin motivering att ”Erik Gatenholm har en exceptionell entreprenöriell kapacitet samtidigt som teknologin och produkten uppmärksammats internationellt och har stora möjligheter att växa även på den amerikanska marknaden”.

Det visade sig vara alldeles rätt! Cellink har idag 200 anställda i sex länder och kunder världen över. Aktien har mångdubblat sitt värde och handlas sedan april i år på Stockholmsbörsens huvudlista. Stort grattis till Erik Gatenholm och Cellink!

20 Maj 2020


Kategori


Bild

Svenska Handelskammaren, New York

Text

Cari Hildebrand