Skip to main content

Anders Walls Confidencen-stipendiaten Julia Lindgren får äran att ta emot Sigrid Paskells stipendium 2024. 

“Sopranen Julia Lindgren besitter en högst ovanlig begåvning och visar med enastående röstresurser och stor scenisk uttrycksvilja en tydlig potential i det lyriska sopranfacket. Det är för oss fantastiskt att få premiera en sopran som med rätt stöd vill och kan nå den högsta nivån i internationell konkurrens,” lyder juryns motivering.

– Det är en stor ära och lycka att få vara Paskell-stipendiat, och eftersom chansen bara ges vart fjärde år till en sångare känns det extra roligt, säger Julia Lindgren i ett pressmeddelande. 

Tidigare i år tilldelades den unga sopranen Anders Walls Confidencen-stipendium. Till sommaren blir hon klar med sin kandidat-examen från operautbildningen vid Högskolan för scen och musik i Göteborg. I höst väntas en hel del ny musik för Julia Lindgren. Då gör hon bland annat rollen som den unga Anna Achmatova i kabarén "Speech of the silenced ones" i Roskilde med nyskriven musik av Hanne Tofte Jespersen.  

Sigrid Paskells Stipendium ges ut i scenkonsterna sång, dans, teater och instrumentalmusik. Stipendiet avser unga lovande svenska kvinnor och män i början av sin karriär. Bakom står det globala nätverket SWEA för svenskar och svensktalande kvinnor som bor – eller har bott – utomlands. Stipendiet är på 15 000 dollar.

22 april 2024


Kategori


Text

Emma Gate