Sök Anders Walls Unga forskare-stipendium

Anders Walls Stipendium Anders Walls stiftelse delar årligen ut ett antal stipendier i syfte att stödja sådana insatser som gjorts i en anda av entreprenörskap och kreativt tänkande inom kategorierna forskning, entreprenörskap, landsbygdsutveckling, internationella studier och musik. Förbundet Unga Forskare ansvarar för att nominera stipendiater till Anders Walls stiftelse inom området naturvetenskaplig forskning och teknik.

Stipendiet på 150.000 kronor är ämnat att stödja fortsatt forskning och personlig utveckling. Stipendiaten blir också medlem i det kreativa stipendiatnätverket Wallumni. Utdelningen sker i mars i samband med Anders Walls födelsedag. Vid ceremonin håller stipendiaten även ett anförande om sin bakgrund och forskning.

Vem kan söka stipendiet?
Stipendiaten ska genom sitt projekt inom området unga forskare speciellt utmärkt sig genom ett brinnande intresse, ett naturvetenskapligt engagemang, unicitet och kreativitet samt hög kapacitet och potential för personlig utveckling. Stipendiaten bör ha hög kommunikativ och social förmåga. Detta innebär att nomineringskommittén utvärderar dig efter de kriterier som beskrivs här ovanför. Stipendiet utdelas till den individ som bäst uppfyller kraven och du behöver inte presentera en budget eller ett specifik forskningsprojekt som du vill använda pengarna till. Däremot är det viktigt att du beskriver hur stipendiet och nätverket skulle komma att utveckla dig personligen och professionellt. Du behöver inte vara medlem i Förbundet Unga Forskare för att söka stipendiet men du bör ej vara äldre än 25 år vid söktillfället.

Sista ansökningsdag: 2017-11-19
Här kan du ladda ner instruktioner för ansökning av stipendiet (Pdf 206 Kb)

Bilden: Fredrik Löfgren och Josefin Jansson Edqvist är 2017 års Unga Forskare-stipendiater 

Relaterade länkar

Unga Forskare/stipendier
Bild: Kristian Löveborg