Herr Grönstedt beger sig till Düsseldorf

Herr Grönstedt beger sig till Düsseldorf

Hösten 2013 uruppfördes klarinettkonserten ”Herr Grönstedts underliga drömmar” (The Erratic Dreams of Mr Grönstedt) i Göteborgs konserthus. Verket, komponerat av Christian Lindberg för klarinettisten och wallumnen Emil Jonason (Giresta-stipendiat 2010) och beställt av Anders Walls Stiftelse, mottogs entusiastiskt av såväl publik som recensenter.

Sedan uruppförandet, där Christian Lindberg själv dirigerade Göteborgssymfonikerna, har verket framförts ett tiotal gånger av ledande orkestrar i Norden och Europa med Emil Jonason som solist, bland annat i Cadogan Hall i London 2014 och i Guild Hall i Riga 2015. Nu står Tyskland på tur. Den 16-19 december är Emil återigen solist i ”Herr Grönstedts underliga drömmar” i Tonhalle i Düsseldorf tillsammans med Düsseldorfer Symphoniker under ledning av Christian Lindberg.

”Herr Grönstedts underliga drömmar” kommer även att ges ut på CD av det kända skivbolaget BIS. På skivan får Emil Jonason och Christian Lindberg sällskap av Norrköpings symfoniorkester.

Relaterade länkar

www.tonhalle.de
Text: Cari Hildebrand Bild: Martin Stenmark