Skip to main content

Svenska Handelskammaren i New York (SACCNY) och Anders Walls stiftelse nominerar årligen svenska entreprenörer som framgångsrikt startat upp verksamhet i USA till utmärkelsen The Anders Wall Award for Exceptional Entrepreneurship, ett pris på 25.000 dollar som finansieras av stiftelsen. Priset riktar strålkastarljuset mot några av Sveriges, och kanske världens, främsta entreprenörstalanger under Innovate46-mässan på Nasdaq i New York den 10 oktober.

Nominerade till 2018 års pris är:

Lisa Lindström, VD Doberman AB
Lisa Lindström leder sedan 2003 Doberman, en byrå för digital design. På bara några år har hon lyckats vända bolagets negativa resultat till att bli ett topprankat designföretag med kunder som SVT, DN, Apoteket, BabyBjörn och Posten. Sedan Lisa tog över har företaget erhållit flera utmärkelser inom design och av Dagens Industri utnämnts till Sveriges bästa byrå nio år i rad.

Christopher Ahlberg, medgrundare & VD Recorded Future
Entreprenören och datavetaren Christopher Ahlberg är medgrundare av Recorded Future, en plattform för säkerhetsanalys som syftar till att sänka risken för cyberattacker. Plattformen drivs av patenterad AI-teknik som automatiskt samlar in och analyserar information från olika källor, även dark web, så att användare kan reagera på säkerhetsvarningar betydligt snabbare. Ahlberg utsågs 2002 till en av världens främsta unga innovatörer av Technology Review.

Willem Sundblad, grundare & VD Oden Technologies
Willem Sundblad är grundare och VD för Oden Technologies, som hjälper företag inom tillverkningsindustrin att eliminera spill genom att samla och analysera data. Willem fanns med på Forbes lista ”30 under 30” för sitt arbete med att omvandla tillverkningsindustrin och är också en återkommande skribent i ämnet på Forbes.com. 

– Årets nominerade återspeglar den exceptionella svenska entreprenörandan av idag. Sverige har verkligen etablerat sig som innovationsnation på den globala tekniska arenan och vi är stolta över att kunna bidra till att underlätta dessa entreprenörers framgång på världens största och mest konkurrensinriktade marknad, säger Anna Throne-Holst, direktör för Svenska Handelskammaren i New York.

Priset instiftades av Anders Wall för att uppmuntra svenska entreprenörer att ta steget över Atlanten till den viktiga amerikanska marknaden.

Bilden: Lisa Lindström, Christopher Ahlberg och Willem Sundblad

14 september 2018


Kategori