Skip to main content
Förra årets landsbygdsstipendiat Jonna Jinton är konstnär, fotograf och bloggare. Hon förenar nyskapande konstnärliga produkter och influenser med ny modern teknik och digitala möjligheter. Jonna verkar och bor på den ångemanländska landsbygden och lyfter dess särart i sitt entreprenörskap med naturen som inspirationskälla.

Framåtanda, initiativförmåga och kreativitet får landsbygden att leva och utvecklas. Anders Walls Stiftelses årliga stipendium på 200 000 kronor har till syfte att stimulera och uppmuntra unga entreprenörer till insatser för landsbygdens utveckling.

Stipendiaten får också tillgång till ett brett och aktivt nätverk, Wallumni, bestående av tidigare Anders Wall-stipendiater inom entreprenörskap, forskning, landsbygds­utveckling och kultur.

Vi söker nu kvinnor och män i åldern 20–35 år som genom entre­­prenör­skap och ny­skapande produkter eller tjänster bidrar till landsbygdens utveckling. Verksam­heten ska kännetecknas av uthållighet, ekonomisk stabilitet och skapande av ­arbetstillfällen, gärna med bas inom jord och skog, exempelvis inom livsmedel, miljö, energi, teknik.

Stipendiet delas ut i samarbete med Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien vid akademiens högtidssammankomst i Stockholm i januari 2023.

Nomineringsblankett finns på akademiens hemsida www.ksla.se.
Sänd den fullständigt ifyllda nomineringsblanketten senast den 31 oktober 2022
per e-post till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., eller till:
Anders Walls Stipendie­kommitté 
Kungl. Skogs- och Lant­bruks­akademien 
Box 6806
113 86 Stockholm

Upplysningar lämnas av Kenneth Alness, tel. 070-638 73 78, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

23 september 2022


Kategori