Den 19 november är det dags för årets upplaga av den populära Anders Wall-föreläsningen i entreprenörskap i Uppsala. Syftet med föreläsningen är att stimulera entreprenörs­andan inom Uppsala universitets olika fakulteter. Under en eftermiddag får Uppsalas studenter tillsammans med representanter för näringslivet och inbjudna gäster lyssna till inspirerande talare. 

Tisdag 19 november kl. 13.00 i Universitetsaulan, Uppsala

Årets talare:

Christian von Koenigsegg, grundare av Koenigsegg Automotive, som tillverkar några av världens mest exklusiva och snabbaste bilar med hastigheter över 400 km/tim. Nu planeras en ny sportbilsmodell som ska vara CO2-neutral. Företaget har idag 220 anställda och tillverkar omkring 30 bilar per år.

Maria Strømme blev vid 34 års ålder blev professor i nano­teknologi vid Uppsala universitet. Hennes nanoteknik innebär en ­revolution med självläkande cancerbehandlingar, effek­tivare solenergi och miljövänligare material som resultat. Hon har grundat fyra bolag, bl.a. Disruptive Materials som vunnit Venture Cup.

Elin Kling är stilikonen med gedigen bakgrund i modevärlden som modell, modebloggare och grundare av modemagasinet Styleby. Startade tillsammans med maken Karl Lindman det snabbväxande modemärket Totême, som nyligen öppnade sin första fysiska butik i Stockholm. Nästa år är målet en omsättning på 200 miljoner kr.

Erik Fjellborg utvecklade i gymnasiet efter att ha sommarjobbat på McDonalds ett smart system för schemaläggning. Idag har hans företag Quinyx ca 500 000 användare och en omsättning på ca 150 miljoner kronor. Tjänsten används av bolag som Burger King, Schenker, Hilton, SATS och naturligtvis Eriks gamla arbetsgivare McDonalds.

Vid föreläsningen medverkar även ­Anders Wall och Uppsala universitets rektor Eva Åkesson. Anders Wall-föreläsningen arrangeras av Uppsala universitet och Stiftelsen Anders Walls ­professur i entreprenörskap i samarbete med studentorganisationen Entrepreneurs Academy.

Föreläsningen livesänds via stiftelsens Facebook-sida: https://www.facebook.com/wallstiftelsen/

17 oktober 2019


Kategori


Text

Cari Hildebrand

Besöksadress

Strandvägen 5 A
Stockholm

Postadress

Box 7823
103 97 Stockholm

Cecilia Wikström

Stiftelsedirektör

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
+46 (70) 6283099

Marthe Niemi

Stiftelsesekreterare

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
+46 (70) 3113235

Marthe Niemi

Stiftelsesekreterare

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
+46 (70) 3113235


© Anders Walls Stiftelse.

Integritetspolicy