Skip to main content
Emil Falk från Gnosjö tilldelades UF-stipendiet 2023.

Årets ansökan är nu öppen och vi söker efter dig som drivit UF-företag under det gångna UF-året och fått ett intyg.

Stiftelsen delar årligen ut ett stipendium till en UF-alumn för att uppmuntra fortsatt entreprenörskap och kreativt tänkande. Stipendiet är på 125 000 kronor och tänkt att hjälpa till på stipendiatens fortsatta entreprenörsresa. 

För att ha en chans att bli årets stipendiat bör UF-företaget ha varit framgångsrikt. Du bör även bära entreprenöriella egenskaper och ha visat ett stort engagemang under UF-året. Andra egenskaper såsom personlig mognad, hög kommunikativ och social kompetens värdesätts, och du ska vara en god ambassadör för unga entreprenörer i allmänhet och för Ung Företagsamhet i synnerhet. 

Sista dag för ansökan är den 30 september 2023. UF-alumner kan söka stipendiet på Ung Företagssamhets hemsida, ungforetagsamhet.se

Förbundet Ung Företagsamhet arbetar för att efter mönster av den amerikanska rörelsen Junior Achievement introducera och utveckla miniföretagandet i Sverige. Detta syfte förverkligas genom att låta ungdomar i åldern 15-19 år i grupper starta och driva egna miniföretag, s.k. UF-företag, kring en verklig affärsidé och under stöd av vuxna rådgivare med vana från näringslivet. Anders Wall var under ett antal år ordförande i den europeiska organisationen Young Enterprise. Stiftelsen stöder sedan 1985 denna verksamhet genom att låta förbundet årligen föreslå en stipendiat som väljs ut av en jury bland mer än 15 700 ungdomar.

 

02 september 2023


Kategori