Anders Wall finansierar inspelning av Turandot

Anders Wall finansierar inspelning av Turandot
Anders Walls Stiftelse samt Kjell och Märta Beijers Stiftelse kommer att finansiera en professionell inspelning för TV av operaföreställningen Turandot i Dalhalla. Titelrollen sjungs av den svenska världssopranen Nina Stemme, som i början av sin karriär fick ett stipendium av Anders Wall. I uppsättningen medverkar även de tidigare Anders Wall-stipendiaterna Luthando Qave, baryton och Tobias Ringborg, dirigent.

– Det vore sorgligt om inte fler skulle få chansen att uppleva denna operahändelse med vår fantastiska världsstjärna Nina Stemme, säger Anders Wall. En högkvalitativ inspelning kan även användas för internationell marknadsföring av opera i Dalhalla. Det måste ju vara världens mest spektakulära operascen! Jag tycker det är beundransvärt och väldigt modigt av Dalhalla Opera att dra igång ett projekt av den här magnituden, utan någon stor institution i ryggen. 

– Vi är oerhört glada och tacksamma för det generösa bidraget som gör att vi kan dokumentera föreställningen, säger Dalhalla Operas VD Noomi Hedlund. Framför allt gläder vi oss åt att kunna sprida vår storslagna Turandot till många fler än de 6000 personer som redan har skaffat biljetter till de två föreställningarna den 8 och 15 augusti.
Text: Cari Hildebrand