Skip to main content

Populära videoklipp

Från Anders Walls Stiftelse Youtube-kanal

Anders Walls Stiftelses stipendieceremoni 2024

Här kan du ta del av Anders Walls Stiftelses stipendiecereoni 2024 som sändes den 8 mars från Vinterträdgården på Grand Hôtel i Stockholm.

Julia Lindgren - G. Puccini: Chi il bel sogno di Doretta (La Rondine) 2024

Julia Lindgren framför G. Puccini: Chi il bel sogno di Doretta (La Rondine) under stipendieceremonin för Anders Walls stiftelse 2024. Piano: John Nalan

Kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia vid Anders Walls stiftelses stipendieceremoni 2024

Kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia närvarade vid stiftelsens stipendieceremoni i Vinterträdgården på Grand Hôtel i Stockholm den 8 mars. Kungaparet hedrade årets stipendiater genom att personligen gratulera var och en på scenen innan den traditionsenliga gruppbilden togs tillsammans med Anders och Charlotte Wall.

Paulina Pfeiffer & Luthando Qave: Lippen schweigen (Glada änkan) 2024

Paulina Pfeiffer & Luthando Qave framför Lippen schweigen ur operetten Glada Änkan (F. Lehár) vid stipendiecereomonin för Anders Walls stiftelse. Vid flygeln: Victoria Power

Clarice Granado - C. Gounod: Je veux vivre (Romeo och Julia) 2024

Clarice Granado framför C. Gounod: Je veux vivre (Romeo och Julia) under Anders Walls stiftelse stipendieceremoni 2024. Piano: John Nalan

Theo Hillborg - T. Yoshimatsu: Sing, Bird 2024

Theo Hillborg framför T. Yoshimatsu: Sing, Bird under stipendieceremonin för Anders Walls stiftelse 2024. Piano: Peter Friis Johansson

Patrick Widuch tilldelas Anders Walls stipendium till studerande vid Handelshögskolan i Stockholm 2024

Patrick Widuch är årets mottagare av Anders Wall-stipendium till studerande på Handelshögskolan i Stockholm. Patrick har grundat Fleetm8, en innovativ digital plattform som revolutionerar hanteringen av sjöfartsaktiviteter. Genom att underlätta för rederier och hamnar att effektivisera sin logistik, erbjuder Fleetm8 en väg mot betydande kostnadsbesparingar och potentiellt minskade koldioxidutsläpp på flera miljoner ton.

Sebastian Mellblom tilldelas Anders Walls stipendium till studerande vid Handelshögskolan i Helsingfors 2024

Sebastian är årets Anders Wall-stipendiat vid Svenska Handelshögskolan i Helsingfors. Han är grundare till företaget Reveel.guide, som specialiserat sig på att erbjuda digitala tours i flera europeiska länder. Reveel.guide har samlat 450 000 EUR i finansiering i en svår marknad och har blivit vald till den officiella turistappen både i Helsingfors och Estepona.

Nora Kigure tilldelas Anders Walls stipendium till studerande vid Handelshögskolan i Riga 2024

Nora Kigure är 2024 års mottagare av Anders Walls stipendium som delas ut till studerande vid Stockholm School of Economics i Riga. Genom att förena sitt intresse för friidrott och fitness med entreprenörskap har hon utvecklat en digital plattform som ska underlätta kommunikationen mellan patienter och fysioterapeuter, samt erbjuda en kvalitativ katalog över rehabiliteringsövningar som utformats av experter inom området.

Janna Naser tilldelas Anders Walls stipendium för Ung Företagsamhet 2024

Janna Naser är årets Anders Wall-stipendiat i Ung Företagsamhet! Under gymnasiet startade Janna UF-företaget Alga Insulation, för att adressera problemet som skapas av alger som spolats upp från havet och som kan orsaka övergödning om de inte hanteras korrekt. Hennes innovativa affärsidé är att med alger och tång som råvara utveckla ett hållbart isoleringsmaterial för byggbranschen. Nu genomförs laboratorietester för att ta fram en prototyp, med målet att ha en färdig produkt år 2026.

Linklas Lundberg är 2024 års Anders Wall-stipendiat inom landsbygdsutveckling

Niklas Lundberg är årets mottagare av Anders Walls stipendium för landsbygdsutveckling. Niklas driver gasell-företaget MarkskoningsGruppen AB, som erbjuder tjänster för ett skonsamt, långsiktigt, hållbart och lönsamt skogsbruk som minskar skador på skog och mark. Sedan 2019 har företaget växt med 398% och siktar nu på att nå en omsättning på 100 miljoner kronor 2025.

Erik Hartman tilldelas Anders Walls stipendium för Unga Forskare 2024

Erik Hartman är årets mottagare av Anders Walls stipendium för naturvetenskaplig forskning. Erik har en master från civilingenjörsprogrammet i medicin och teknik med inriktning på maskininlärning vid Lunds tekniska högskola. Han har bl.a. arbetat med diagnosmetoder för sepsis och fortsätter nu att forska på området som doktorand vid laboratoriet för infektionsmedicinsk proteomik vid Lunds universitet i samarbete med laboratoriet för proteindesign i Seattle, USA.

Clarice Granado tilldelas Anders Walls Giresta-stipendium 2024

Sopranen Clarice Granado är årets mottagare av Anders Walls Giresta-sångstipendium. Efter musikal- och skådespelarstudier på The American Musical and Dramatic Academy i New York och operadebut som Gelinda i barockoperan ”Il Colore fa la Ragina” vid SKH Opera i Stockholm, siktar hon nu på att fördjupa sig inom bel canto och fransk opera.

Theo Hillborg tilldelas Anders Walls Giresta-stipendium 2024

Saxofonisten Theo Hillborg har tilldelats årets Giresta-stipendium för instrumentalister. Theo har som ung solist etablerat sig på den svenska musikscenen med en särdeles bred repertoar. Han spelar allt från barock till jazz och modern konstmusik och är medlem i Stockholms Saxofonkvartett, en av Sveriges och Europas ledande ensembler för samtida musik.

Julia Lindgren tilldelas Anders Walls Confidencen-stipendium 2024

Julia Lindgren som är Anders Walls Confidencen-stipendiat 2024! Julia tar till sommaren sin kandidatexamen från operautbildningen vid Högskolan för scen och musik i Göteborg. Till hösten väntar en spännande tid med en hel del nyskriven musik för Julia, bl.a. rollen som poeten Anna Achmatova i cabarén ”Speech of the silenced ones” i Roskilde.

Sigfrid Stjärnholm är Årets Uppsalastudent 2023

Sigfrid Stjärnholm har tilldelats utmärkelsen Årets Uppsalastudent 2023 för sina framstående prestationer vid Uppsala universitet. Sigfrid avslutade nyligen sin master i fysik med inriktning mot kärn- och partikelfysik med högsta betyg. Under sina år vid Uppsala universitet har han innehaft flera viktiga roller, såsom forskningsassistent vid institutionen för fysik och astronomi, studentrepresentant i programråden för kandidat- och mastersprogrammen i fysik, vice ordförande i studierådet för fysikstudenter samt varit engagerad i Norrlands nation. I klippet berättar han om sitt nya uppdrag på Vattenfall, där han nu arbetar med simuleringar och beräkningar av kärnkraft.

Hyllningssång till Anders Wall framförd av Wallumner 2024

Anders Walls stiftelses stipendieceremoni 2024 avslutades med att flera Wallumner sjöng den specialskrivna hyllningssången till Anders Wall. Text: Paulina Pfeiffer Musik: Frans Lehár

Anders Wall-fanfaren / Fanfar till Anders Walls ära | Filip Draglund

Odessa Bäckfors tilldelas Anders Walls stipendium till studerande vid Handelshögskolan 2023

Henrik Helenius tilldelas Anders Walls Hanken-stipendium 2023

Anna Luize Rezevska recieves the Anders Wall Scholarship 2023

Emil Falk tilldelas Anders Walls stipendium för Ung Företagsamhet 2023

Oliver Lundberg är 2023 års Anders Wall-stipendiat inom landsbygdsutveckling

Johanna och Rebecka Wallroth tilldelas Anders Walls sångstipendier 2023

Lisa Lokteva tilldelas Anders Walls stipendium för Unga Forskare 2023

Vilhelm Moqvist tilldelas Anders Walls Giresta-stipendium 2023

Benjamin Verbeek är Årets Uppsalastudent 2022

Anders Walls stiftelses stipendieceremoni 2023