Wallumner underhåller på Nobelfesten

Wallumner underhåller på Nobelfesten

Två Anders Wall-stipendiater framträder på Nobelfesten i Stadshuset: sopranerna Gabriella Olsson-Lambert (Confidencen 1995, 1996) och Caroline Gentele (Confidencen 1997) som tillsammans med Jacqueline Miura utgör operatrion Divine.

Divine kommer inte bara att framträda själva, de har dessutom fått äran att producera hela divertissemanget på Nobelbanketten. Det innebär att de i sin tur också anlitar musiker, kostymör, regissör osv. Bland annat kommer Stockholms Studentsångare att medverka. Programmet bygger på en pjäs av Cecilia Sidenbladh om tre svenska operasångerskor som var samtida med Alfred Nobel, nämligen Signe Hebbe, Christina Nilsson och Jenny Lind.

Sedan debuten på Stockholm Water Prize har Divine prisats i pressen för sin stora charm, sin humor och inte minst för sina vackra röster. Divines första framträdande ledde till att de blev medbjudna artister vid Kungaparets statsbesök i Wien samma år. Trion har sedan dess sjungit sig in i mångas hjärtan genom medverkan i bl.a. Allsång på skansen, TV-programmet Go' kväll, på Dalhalla, Polarpriset, Stockholm Pride, Oslo-Operan, i Berwaldhallen och på Childhoodgalan i New York. Trion vill sprida opera och klassisk musik till alla på ett lättsamt sätt. I den kritikerrosade ­föreställningen A Divine Taste of Opera, som de Sverige-turnerat med i Riksteaterns regi, driver de med sig själva i rollen som moderna kvinnor, mammor och inte minst divor.