Skip to main content

SM i Ung Företagsamhet gick av stapeln den 28-29 maj. Vid invigningsceremonin delade Prinsen ut Prins Daniels stipendium till Jonatan Persson.

”Genom sitt idoga arbete med att ta fram ett eget patent och med en stark personlig drivkraft bidrar entreprenören med lösningar på några av samhällets största utmaningar, vattenbristen och de stora industriutsläppen. Den unga UF-alumnen, entreprenören och innovatören, Jonatan Persson kommer att hjälpa många människor och företag i Sverige och utanför vårt lands gränser till hållbarare värld," löd juryns motivering. 

– Det känns fantastiskt kul. Ung Företagsamhet har legat mig väldigt varmt om hjärtat och UF alumni har legat mig varmt om hjärtat de senaste sex åren, och blivit som en andra familj. Och att få ta emot priset av Prins Daniel gör det ännu mer fantastiskt, säger Jonatan Persson.

Den unge entreprenören var 18 år när han mottog Anders Wall-­stipendium för Ung Företagsamhet 2019 genom sitt företag Helios Innovations, som bygger på hans egen uppfinning, en avsaltningsmaskin för havsvatten.

Prins Daniels stipendium instiftades av Svenskt Näringsliv som en gåva i samband med Prinsens 50-årsdag i höstas. Stipendiet på 50 000 kronor går till en tidigare UF-företagare under 30 år som har drivit företag under ett antal år. 

SM i Ung Företagsamhet är en nationell arena med fokus på att utveckla alla ungas företagsamhet – för en positiv samhällsutveckling.

30 Maj 2024


Kategori


Bild

Ung Företagsamhet

Text

Emma Gate