Stipendium för praktik på Sv. Handelskammaren i London

Stipendium för praktik på Sv. Handelskammaren i London

Fanny Siltberg (f. 1991) från Uppsala har erhållit 2016 års Anders Wall-stipendium på 200.000 kronor för ett års praktik på Svenska Handelskammaren i London. 

Fanny Siltberg tog i höstas sin kandidatexamen i företagsekonomi från det internationella ekonomprogrammet vid Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Fanny har även läst journalistik på Göteborgs universitet och var under en period grafiskt ansvarig för Handelshögskolans kårtidning. 

Efter gymnasiestudier med mediainriktning på Lundellska skolan i Uppsala gick Fanny en grafisk utbildning i England. Det var under ett studiebesök på ett företag som hon blev intresserad av entreprenörskap. 

– Plötsligt insåg jag hur mycket entreprenörskapet liknar den kreativa processen vid grafisk formgivning, berättar Fanny. Det börjar alltid med en idé. Men när man väl har fått en affärsidé, hur genomför man den? Hur startar man ett företag? Den frågan ledde mig vidare till Handelshögskolan. 

Under studietiden startade hon och drev ett handelsbolag för försäljning av grafisk design och varumärkeslösningar. Hon vill gärna starta ett nytt företag i framtiden, gärna med internationell inriktning. Om det inte blir direkt efter praktiken vill hon studera vidare och ta en masterexamen inom digital media och management.

Året på Svenska Handelskammaren i London kommer att ge mycket värdefull erfarenhet, tror Fanny, och hon tänker ta vara på den utmaning det innebär.
– Jag kommer att få lära mig en massa nya saker samtidigt som jag kan ha glädje av min inriktning hittills. Bland arbetsuppgifterna ingår exempelvis att ansvara för handelskammarens medlemstidning.


Text: Cari Hildebrand Bild: William Ulrich-Häreblad