Skip to main content
OD:s ordförande Magnus Sjögren och Anders Wall beundrar Karl-Magnus Fredrikssons skulptur.

Under Orphei Drängars Caprice-helg i Uppsala 3-4 december fick den kända manskören motta en särskild gåva från Anders Walls Stiftelse – en bronsbyst av Hugo Alfvén, skapad av hovsångaren och skulptören Karl-Magnus Fredriksson. 

Hugo Alfvén, en av Sveriges främsta tonsättare och OD:s dirigent under åren 1910-1947, hade stor betydelse för körens utveckling och i år firas hans 150-årsjubileum. Bysten, som överlämnades personligen av Anders Wall vid en festmiddag på Uppsala slott, kommer att placeras i Alfvén-salen, som också är OD:s repetitionslokal. 

Anders Wall: 
”Hugo Alfvén och OD har en särskild relation till varandra och till mitt kära Uppsala. Det är med stor glädje jag överlämnar detta konstverk skapat av en annan mansröst av högsta klass, nämligen den mångsidige operabarytonen Karl-Magnus Fredriksson.”

OD:s ordförande Magnus Sjögren:
”Jag vill rikta ett stort tack till Anders Wall och stiftelsen och till Karl-Magnus Fredriksson. Vi har haft ett fantastiskt år tillsammans med Hugo och det är både ärofullt och härligt att få ta emot ett så värdefullt och bestående minne av Hugo och jubileumsåret 2022.”

05 december 2022


Kategori


Bild

David Stålhane

Text

Cari Hildebrand