Skip to main content

För tionde årets i rad utser Veckans Affärer utser Sveriges Supertalanger – personerna som redan satt avtryck på Sveriges näringsliv och som kommer fortsätta med det. De är entreprenörer, karriärister, influencers, samhällsbyggare och finansfolk.

Även i år är vårt stipendiatnätverk Wallumni representerat genom Nick Larsson, Ung Företagsamhet-stipendiat 2009, på plats 18 bland ”Karriäristerna”. Nick är Head of Growth & Partnerships för Truecallers internationalisering med huvudfokus på Europa. Han har tidigare arbetat på företag som Prime PR, Rocket Internet och startat bolag inom alltifrån kläder till videoproduktion.

Grattis! Hur känns det att vara en av Sveriges 101 Supertalanger?
– En stor ära såklart! Om jag hade jag fått bestämma hade jag tagit med hela mitt team på listan, alla mina kollegor gör ett fantastiskt jobb med den produkt vi utvecklar.

Kan du kort berätta om Truecaller och din uppgift där?
– Truecaller är en mobilapp som identifierar okända nummer och blockerar spamsamtal. Vår ambition är att byta ut den traditionella telefonappen för att göra din samtalsupplevelse bättre och stänga ute oönskade samtal. När jag började på Truecaller hade vi 40 miljoner användare och vi har idag passerat 250 miljoner, så det är en otroligt spännande resa att vara del av. Jag jobbar främst med partnerskap och tillväxt för Europa och vi samarbetar med operatörer och mobiltillverkare såsom Huawei, Microsoft och Samsung för att tillsammans växa i nya marknader.

Vad driver dig? Vad vill du åstadkomma?
– Det som driver mig är att se hur vårt arbete påverkar våra användare. Truecaller är en app som används av miljontals människor varje dag, och om vi kan underlätta deras vardag så känns allt arbete värt det. När jag läser recensioner från våra användare hur de fått ett jobb tack vare att de visste vem som ringde, eller hur de träffat sitt livs kärlek via Truecaller, då är det omöjligt att inte bli glad!

Vad har det betytt för dig att vara wallumn?
– Enormt mycket! Framförallt har det givit goda vänner för livet och dessutom fick jag mitt nuvarande jobb tack vare att jag satt bredvid en wallumn på den årliga stipendieutdelningen för tre år sedan!

 

03 februari 2017


Kategori


Bild

Alireza Behrooz, Truecaller

Text

Cari Hildebrand