Skip to main content
Ulriksdals Slottsteater – Confidencen har tillsatt Madeleine Onne som tillförordnad teaterchef och VD under en period då teaterns ordinarie teaterchef/VD är frånvarande.

Hovdansösen Madeleine Onne har efter sin karriär som premiärdansös på Kungliga Operan arbetat som chef under de senaste 20 åren. Förutom chef för Kungliga Baletten har Madeleine varit konstnärlig chef för Hongkongbaletten, Houston Ballet’s Academy och för Finska Nationalbaletten.

”Att få komma tillbaka och arbeta på Ulriksdals Slottsteater igen känns fantastiskt! Jag har medverkat i föreställningar från allra första början när Kjerstin Dellert just hade bestämt sig för att återuppväcka denna juvel till rokokoteater. Som artist har jag fått vara med om utvecklingen från 1979 då vi dansade i det enda utrymme som fanns – d.v.s. i ett hörn av salongen – till den väl etablerade teater som Confidencen är idag”, säger Madeleine Onne.
 
Stiftelsens styrelse fattade beslut om att engagera Madeleine Onne den 16 maj och redan den 17 maj tillträdde hon sitt uppdrag. Peter Edholm, teaterns styrelseordförande, är mycket nöjd med att ha kunnat engagera en så kompetent person till den viktiga rollen som tillförordnad teaterchef och VD.
 
”Vi har en oerhörd tur när vi nu har lyckades fånga in Madeleine, precis när hon efter flera år utomlands har flyttat tillbaka till Sverige och då befann sig mellan engagemang.” säger Peter Edholm.
 
Madeleine Onne kommer att genomföra spelåret 2023 som planerat med bland annat Operagala till Jussi Björlings ära, den populära återkommande Opera- och musikfestivalen samt årets upplaga av festivalen O/Modernt som i år tillägnas Johannes Brahms.
 
Med tanke på Madeleine Onnes bakgrund som hovdansös och mångårig chef vid flera olika balettinstitutioner kan man undra om det nu blir mer dans på Confidencens scen. På det svarar Madeleine ”Confidencens styrka är för mig att teatern ger plats för en härlig blandning av olika scenkonster. Självklart ligger dansen mig extra varmt om hjärtat så jag ser fram emot att även kunna presentera föreställningar fyllda av dans.”
 

23 Maj 2023


Kategori


Bild

Foto tv: Jussi Hellsten