Skip to main content

Professorn, pedagogen och konsertpianisten Julia Mustonen-Dahlkvist vid Musikhögskolan Ingesund / Karlstad universitet har tilldelats Wermländska Sällskapet i Stockholms kulturpris 2022 . Julia var Anders Walls Giresta-stipendiat 2006. 

Juryns motivering: 

”Professor Julia Mustonen Dahlkvist tilldelas Wermländska Sällskapets kulturpris 2022 för sitt målmedvetna arbete att göra pianoklassen på Musikhögskolan Ingesund vid Karlstad universitet till en utbildning som lockar unga pianostudenter från hela världen till Arvika i Värmland. Genom sitt pedagogiska arbete, den internationella pianotävlingen Nordic Piano Competition och projektet Artists in Residence vid Ingesunds pianoutbildning, har hon satt Ingesunds pianoutbildning på världskartan.”

Prisutdelningen sker i Immanuelskyrkan i Stockholm den 18 september. Pristagaren framför ett kortare konsertprogram och berättar om sina ambitioner och verksamheten vid Ingesund Piano Center, som lockar till sig unga pianoartister från olika håll i världen. 

– Jag är oerhört stolt och tacksam för denna fina utmärkelse och pris! Att utveckla kultur i regionen är ett stort nöje. När man jobbar bland så varma människor som stödjer dig så mycket är det lätt att få vingar för nya idéer, säger Julia Mustonen Dahlkvist som är värmlänning sedan tio år. 

16 september 2022


Kategori