John Nalan utvald som solist i ”De unges konsert” i Bergen

John Nalan utvald som solist i ”De unges konsert” i Bergen

Den unge pianisten John Nalan (f. 1994), vår Giresta-stipendiat 2011, har bland många sökande och som enda pianist antagits som solist till ”De unges konsert” med Bergens Filharmoniska Orkester (BFO) den 15 mars.

Efter provspelningar i Oslo, Bergen, Köpenhamn och Stockholm med 88 instrumentalister och sångare hamnade John i topp och valdes ut tillsammans med fyra andra musiker att vara solister vid konserten med BFO i Grieghallen, Bergen den 15 mars klockan 19:30. Dirigent är Peter Szilvay. Konserten kommer också att livestreamas på www.digitaltkonserthus.no.

De övriga solisterna är harpisten Sara Esturillo Sanchez och saxofonisten Soran Lind från Norge samt violinisten Philip Zuckerman och mezzosopranen Karin Osbeck från Sverige.

2016 var ett mycket bra år för John Nalan. I maj utsågs han till ”Young Steinway Artist” av flygeltillverkaren Steinway & Sons, i juni vann han första pris i Stockholm International Music Competition och i december tilldelades han Stockholms Borgerskaps stipendium på 25.000 kronor. 

Text: Cari Hildebrand