Hanken-stipendium till pingisfantast

Emil Rantatulkkila har tilldelats årets Anders Wall-stipendium till Svenska Handelshögskolan i Helsingfors, i dagligt tal kallad Hanken. Stipendiet uppgår till 125.000 kronor.

Emil har inte bara uppvisat fina studieprestationer, utan har också skapat en kanal på sociala medier, Pongfinity, som redan väckt stort intresse med stor affärspotential globalt. Via Pongfinity laddar han upp bordtennisrelaterade videor på Instagram, Facebook och YouTube tillsammans med ett par kompisar.

För tillfället är Emil utbytesstuderande i Singapore för att få en djupare inblick i den asiatiska kulturen och affärsverksamheten. Han studerar mandarin för att kunna öka Pongfinitys synlighet i Kina, där bordtennis är en nationalsport.

Hans mål är att hjälpa europeiska och asiatiska företag att ta sig in på nya marknader med hjälp av kreativa marknadsföringsvideor som kombinerar produktplacering och bordtennishumor.
– Jag vill gärna vidareutveckla mina entreprenöriella aktiviteter i Pongfinity. Stipendiet ger mig möjlighet att uppgradera min kamerautrustning och att göra samarbetsprojekt med andra stora kanaler på sociala medier runt om världen, säger Emil.

Bild: Kristian Löveborg