Skip to main content
Mathilda Bryngelsson, Giresta-stipendiat 2022
Nu är det dags att anmäla sig för att delta i provsjungningen för Anders Walls stiftelses sångstipendier 2023 – ett Giresta- och ett Confidencen-stipendium på vardera 125.000 kronor.
 
För att ge fler chansen att delta har stiftelsen ­numera ett digitalt uttagnings­förfarande till den slutliga prov­sjung­ningen, som sker inför en kvalificerad jury i Stockholm lördagen den 14 januari 2023. Stipendi­erna delas ut vid en ceremoni i Stockholm den 10 mars 2023.
 
Stipendierna är avsedda för fortsatt sånglig utbildning och utveckling. Utöver stipendiesumman omfattar stipendi­erna även en professionell demoinspelning samt medlemskap i det ­exklusiva nätverket Wallumni, bestående av tidigare Anders Wall-stipendiater inom olika ämnesområden. Provsjungningsjuryn kan utöver de ordinarie stipendierna också dela ut ett resestipendium. 
 
Behöriga att delta är avgångsstudenter på kandiat-, master- samt ­magisterutbildning under läsåret 2022/23. Svenska sångare studerande på mot­svarande utbild­ningsnivå utomlands kan också ges möjlighet att delta efter särskild prövning.
 
Så anmäler du dig:
Skicka ditt CV i A4-format med aktuella kontaktuppgifter och foto till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. senast den 30 september 2022. Du kommer därefter att få en bekräf­telse på din anmälan samt vidare ­instruktioner för att skicka in videofiler med två musikstycken (arior/romanser/visor) på sammanlagt max 10 minuter. Dessa ska ha inkommit till stiftelsen senast den 20 oktober.
 
Välkommen med din anmälan! 

23 september 2022


Kategori


Bild

Anders Walls stiftelse

Text

Cari Hildebrand