Skip to main content

Alexander Silén har tilldelats Anders Walls stipendium på 200 000 kronor till studerande vid Svenska Handelshögskolan i Helsingfors, i dagligt tal kallad Hanken, som utmärkt sig inom entreprenörskap och kreativt tänkande. Alexander tar inom kort sin magisterexamen i ekonomi med företagsledning och organisation som huvudämne.

Alexander Silén är en av grundarna av Mobal.io, ett marknadsledande Google Business-bolag som erbjuder företag möjligheten att hantera sin lokala närvaro på Google från ett och samma ställe. Tillväxtbolaget har redan 26 heltidsanställda och över 250 kunder runtom i Norden, och omsatte 2021 ca 370 000 euro. Nyligen fick bolaget 2 miljoner euro i riskkapital för sin fortsatta internationella expansion.
– Vår målsättning är att bli världsledande inom lokal marknadsföring genom revolutionernade teknologi och förstklassig kundbetjäning, säger han.

Redan 2016 under sitt första år på Hanken grundade Alexander företaget CaterMate, ett serveringsbolag som i dagsläget har 60 servitörer anställda i tre olika städer och som fortsätter att växa. Omsättningen 2021 uppgick till 250 000 euro. Ambitionen är nu att expandera verksamheten till flera europeiska städer genom utveckling av en unik teknologi runt utbildning av serveringspersonal och ett skalbart koncept.

Alexander menar att två faktorer varit avgörande för hans framgångsrika företagande:  ­
– För det första är jag inte rädd för att misslyckas, säger han. Den attityden har hjälpt mig att starta bolag och köra hårt, utan att dränkas av de negativa utfall och konsekvenser det kan ha. För det andra har entreprenörskapet gett mig möjligheten att varje dag omge mig med människor som jag trivs med och blir inspirerad av. Det finns alltid tusen argument för varför man inte ska starta ett bolag, men för mig räcker det med ett enda bra skäl till varför det kan löna sig att ta chansen.

Stipendiet överlämnades av Hankens rektor Karen Spens vid en digital cermoni den 10 mars, som kan ses via www.wallstiftelsen.se.

14 mars 2022


Kategori


Bild

Anders Walls Stiftelse

Text

Cari Hildebrand