Årets Uppsalastudent gör skidliften bekvämare

Anders Walls stipendium ”Årets Uppsalastudent” på 100.000 kronor tilldelas i år Erik Englund, 32 år, från Karlskoga. Stipendiet överlämnas av landshövding Peter Egardt under Anders Wall-föreläsningen i entreprenörskap i universitetsaulan i Uppsala den 18 november.

Erik Englund har gått masterprogrammet i industriell ledning och innovation vid Institutionen för teknikvetenskap och läser nu magisterprogrammet i entreprenörskap vid Företagsekonomiska institutionen. Vid sidan av sina framgångsrika studier har Erik Englund startat och drivit ett antal företag och projekt inom arkitektur, design av kontorsmöbler och utveckling av mobilapplikationer. Under sina studier har Erik haft en kontorsplats på Drivhuset, där han inom företaget Boardie utvecklat en produkt för att göra liftfärden i ankarliftar bekvämare för skid- och snowboardåkare. Boardie har nyligen fått in sitt första riskkapital för att ta sin komforthöjande liftprodukt till marknaden. Erik beskrivs som en person med många kreativa idéer som gärna involverar andra studenter i sina projekt. Han utvecklar för närvarande en applikation som ska göra det enklare för studenter att starta eget företag under och efter studierna. 

Förslagsnämnden har bestått av Uppsala universitets rektor Eva Åkesson, prorektor Anders Malmberg, Caisa Lycken (Uppsala studentkår), Josefin Jädernäs (Farmacevtiska studentkåren), Caroline Lundström (Uppsala Teknolog- och Naturvetarkår) samt curator curatorum Emilia Wittfooth. 
Bild: Malin Cropper