Skip to main content

Ann Carlson och Simon Hanson har tilldelats årets två Anders Wall-stipendier på 25.000 kronor vardera till avgångselever vid Katedralskolan i Uppsala. 

Båda stipendiaterna har uppvisat goda studieresultat och ledaregenskaper. De är positiva, hjälpsamma och omtänksamma kamrater och fina ambassadörer för sin skola.

Ann Carlson tar examen från naturvetenskapsprogrammet. Hon har visat ledarskapsförmåga och musikalitet som dirigent för Katedralskolans damkör och hon har genom sin personlighet bidragit till att stärka och bibehålla den gemenskap som genomsyrar skolan. Ann visar genomgående stort engagemang för Katedralskolan och är därmed en utmärkt ambassadör.

Simon Hanson har mycket goda studieresultat från International Baccalaureate-programmet, särskilt inom matematikområdet. Han har ett sjunde ämne i sin examen med extra matematik som ytterst få i världen läser på gymnasienivå. Simon är en entreprenör i själ och hjärta och en god förebild för skolkamraterna. 

Stipendierna delades ut av Anders Wall vid Katedralskolans examenshögtid den 5 juni. Anders Wall var själv i sin ungdom elev vid Katedralskolan i Uppsala, där han fick möjlighet att studera tack vare ett stipendium. Anders Walls Stiftelse delade ut det första stipendiet till en elev vid Katedralskolan år 1991.

Bilden: Ann Carlson och Simon Hanson tillsammans med Katedralskolans rektor Heléne Lagerquist och Anders Wall. 

09 juni 2019


Kategori


Bild

Mats Eriksson