Skip to main content

 Under Innovate46, en innovations- och entreprenörskapskonferens arrangerad av den Svensk-Amerikanska Handelskammaren i New York utsågs Willem Sundblad, Oden Technologies grundare och VD, till vinnare av "The Anders Wall Award for Exceptional Entrepreneurship" och fick motta en check på 25.000 dollar från Anders Walls Stiftelse.

Oden Technologies hjälper tillverkare att avsevärt minska industriellt avfall genom datainsamling och analys. Sundblad listades nyligen på Forbes ”30 Under 30” för sitt arbete med att revolutionera tillverkningsindustrin. Willem Sundblad skriver även om tillverkningsindustrins framtid för Forbes.com.

"Det här är en stor ära. De tidigare vinnarna är alla fantastiska svenska entreprenörer och det känns helt fantastiskt att jämföras med dem. Den här utmärkelsen är verkligen ett bevis på det otroliga arbetet som vårt team på Oden gör varje dag. Ett stort tack till Anders Walls Stiftelse och juryn" säger Willem Sundblad.

”Att lyckas i Sverige är en sak, att lyckas i USA kräver helt andra insatser och risktaganden. The Anders Wall Award for Exceptional Entrepreneurship har instiftats för att uppmuntra fler unga svenska entreprenörer att våga ta språnget över Atlanten och den viktiga amerikanska marknaden” säger Anders Wall. 

Tre nominerade svenska entreprenörer pitchade på scen på Nasdaq MarketSite. Juryn utsåg vinnare baserat på följande fem kriterier:

  • Entreprenören har exceptionell entreprenörskapacitet och förmåga att skapa och leda ett framgångsrikt företag.
  • Entreprenören är en exemplarisk ambassadör för entreprenörskap i stort.
  • Entreprenören har identifierat och skapat en produkt, teknik eller tjänst som genererar ökad kundtillfredsställelse eller har identifierat en innovativ nisch på marknaden. 
  • Företaget har stor sannolikhet att lyckas i USA.
  • Tekniken, produkten eller tjänsten har ett beprövat attraktionsvärde i USA och har stor sannolikhet att skala på den amerikanska marknaden.

Juryn bestod av: Kelley Conway, Managing Director, Accenture; Niclas Dellham, Representant, Anders Walls Stiftelse; Gunilla Nordlöf, Generaldirektör, Tilllväxtverket och Sapna Shah, Principal, Red Giraffe Advisors.

De övriga nominerade entreprenörerna var Lisa Lindström, Doberman och Christopher Ahlberg, Recorded Future.

15 oktober 2018


Kategori


Bild

Svensk-Amerikanska Handelskammaren i New York