Skip to main content

Den 18 november kl. 13.00 är det dags för årets upplaga av den populära Anders Wall-föreläsningen i entreprenörskap i universitetsaulan i Uppsala. 

Syftet med föreläsningen är att stimulera entreprenörs­andan inom Uppsala universitets olika fakulteter. Under en eftermiddag får Uppsalas studenter tillsammans med ­representanter för näringslivet och inbjudna gäster lyssna till inspirerande framträdanden av några av våra främsta entreprenörer och företagsledare. I samband med föreläsningen delas också Anders Walls stipendium på 100.000 kronor ut till ”Årets ­Uppsalastudent”. Moderator är språk­vetaren, komikern och programledaren Fredrik Lindström.

– Vi startade Anders Wall-föreläsningarna för tolv år sedan med visionen att främja ­kors­befruktningen mellan akademi och näringsliv. När jag nu ser universitetsaulan fylld av entusiastiska studenter med ­intresse för entreprenörskap tycker jag att vi lyckats bra, säger Anders Wall.

ÅRETS TALARE:

Petter Stordalen, hotellkungen som äger och driver hotellkedjan Nordic Choice Hotels och som av tidningen Forbes kallats ”the flashiest Scandinavian on the planet”. Han är också aktuell med en bok som lanseras i Sverige i november.

Mattias Klum, världskänd naturfotograf, författare, miljökämpe och WWF-ambassadör som driver företaget Tierra Grande.

Renée Voltaire, matprofilen som startade sitt företag som en hobbyverksamhet hemma i köket och idag omsätter mångmiljonbelopp.

Filip Tysander, grundare av det internationellt framgångsrika klockmärket Daniel Wellington.

Victoria Carlsson och Sofie Stenmark, grundare av frozen yoghurt-märket Yollibox som idag är marknadsledande i Sverige.

Anders Wall-föreläsningen arrangeras av Uppsala universitet och Stiftelsen Anders Walls ­professur i entreprenörskap i samarbete med studentorganisationen Entrepreneurs Academy.

Föreläsningen är öppen för allmänheten. 

OBS! Platserna intages senast kl. 12.45.

21 oktober 2015


Kategori