Nicole Kjellberg årets Katedralskolan-stipendiat

Nicole Kjellberg årets Katedralskolan-stipendiat
Årets Anders Wall-stipendiat från Katedralskolan i Uppsala är Nicole Kjellberg, som studerat på barn- och fritidsprogrammet.

Varje år erhåller en avgångselev vid Katedralskolan i Uppsala ett stipendium från Anders Walls Stiftelse. Eleven ska ha uppvisat goda studieresultat och samtidigt vara en god och uppskattad kamrat. Från och med i år höjs stipendiebeloppet till 50.000 kronor från tidigare 25.000.

Enligt stipendiekommitténs motivering är Nicole Kjellberg seriös i allt som gäller skolan. Hon är positiv, hjälpsam, pålitlig och omtänksam. Människor i Nicoles omgivning beskriver henne som mogen, ansvarsfull, kreativ, social och med en pedagogisk blick. Hon har utmärkta studieresultat och är en mycket god kamrat. Hon har varit drivande i sin klass, engagerat sig i gemensamma projekt och varit en god ambassadör för skolan på gymnasiemässor och andra evenemang.

Stipendiet delades ut av Anders Wall vid Katedralskolans studentavslutning. Anders Wall var själv i sin ungdom elev vid Katedralskolan i Uppsala, där han fick möjlighet att studera tack vare ett stipendium.

Foto: Mats Eriksson