Skip to main content

Den 20 november är det dags för årets upplaga av den populära Anders Wall-föreläsningen i entreprenörskap i Uppsala. Syftet med föreläsningen är att stimulera entreprenörs­andan inom Uppsala universitets olika fakulteter. Under en eftermiddag får Uppsalas studenter tillsammans med representanter för näringslivet och inbjudna gäster lyssna till inspirerande talare. 

Tisdag 20 november kl. 13.00 i Universitetsaulan, Uppsala

Årets talare:

Isabella Löwengrip, digital entreprenör med Nordens största blogg. Har grundat ett flertal framgångsrika företag inom skönhet, mode och sociala medier.  Utsågs 2018 till ”Näringslivets mäktigaste kvinna” av Veckans Affärer. 

Barbara Bergström, grundare av populära Engelska skolan som idag har 36 skolor och 26.000 elever i Sverige med ca 200.000 i kö för kommande år. 2018 fick hon Svenska Dagbladet/Carnegies pris ”Årets affärsbragd”.

Ben Gorham, f.d. professionelle basketspelare som grundat Byredo med produkter inom parfym, skönhet, läder och accessoarer. Byredo är verksamt i 40 länder med kontor i Paris, London, New York, Berlin och Shanghai.

Jarno Vanhatapio, grundare av ehandelssuccén Nelly.com, anses vara en av Sveriges främsta entreprenörer. 2015 lanserade han modebolaget NA-KD, ett av Europas snabbast växande bolag, med 2 miljoner följare på Instagram. 

En närmare presentation av talarna finns på www.awf.se. Vid föreläsningen medverkar även ­Anders Wall och Uppsala universitets rektor Eva Åkesson. Anders Wall-föreläsningen arrangeras av Uppsala universitet och Stiftelsen Anders Walls ­professur i entreprenörskap i samarbete med studentorganisationen Entrepreneurs Academy.


18 oktober 2017


Kategori


Text

Cari Hildebrand