Skip to main content

Fredrik Teir har erhållit Anders Walls stipendium till studerande vid Svenska Handelshögskolan i Helsingfors. Stipendiet på 125.000 kronor delades ut vid en ceremoni i Stockholm i närvaro av bl.a. prinsessan Christina. 

Sedan Fredrik Teir startade sitt första företag som 18-åring har han varit engagerad i flera snabbväxande startups. En period arbetade han också som volontär i Guatemala, där han undervisade fattiga barn i engelska. 

Under de senaste fyra åren har Fredrik fokuserat på att utveckla företaget Greenstep Oy till världens bästa bokföringsbyrå. Antalet anställda har på fem år vuxit från 2 till 75 personer. Han har även utvecklat mjukvara för bokföring.

– Mitt huvudsakliga mål är att hjälpa företag att växa på ett lönsamt sätt, men jag arbetar även aktivt med att inspirera andra genom icke-vinstdrivande evenemang och nätsidor, säger Fredrik. 

Fredrik har bland annat grundat tävlingen ”Årets Bokförare” (Vuoden Kirjanpitäjä), startat nätsidan kirjanpitajaksi.fi för att inspirera människor att överväga en karriär inom bokföring och nätsidan rahoituskone.fi för att underlätta för företag att söka tillväxtfinansiering. 

 

13 mars 2015


Kategori


Bild

Kristoffer Marchi

Text

Cari Hildebrand