Dags att söka stipendium till Handelskammaren i London

THAW2

Anders Walls Stiftelse delar varje år ut ett stipendium på 150.000 kronor för ett års praktik på Svenska Handelskammaren i London i syfte att utbilda en ung, kreativ ­affärsbegåvning inom internationell handel och ­industri.

Som Anders Wall-stipendiat deltar Du aktivt i handelskammarens arbete. Du kommer bland annat att arbeta ingående med Young Professionals (YP), en underorganisation till Svenska Handelskammaren. YP arrangerar bl.a. entreprenörs- och ledarskapsforum, seminarier och kontaktskapande aktiviteter för unga människor som vill utbyta erfarenheter och utöka sina professionella nätverk. Du kommer även att utföra konsulttjänster inom ramen för handelskammarens Business Service samt verka som redaktör för medlemstidningen The LINK. 

Du som söker stipendiet bör ha en nyligen avslutad ekonomisk utbildning på högskola eller universitet. Du är initiativrik och har tidigare visat prov på entreprenörsanda. Goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav. Du ska kunna uttrycka dig obehindrat i tal och skrift på båda språken. 

Tillträde för tolv månaders tjänstgöring sker i juni 2016. 
Din ansökan ska vara Svenska Handelskammaren tillhanda senast den 31 oktober 2015. 
Länk till ansökningsformulär

Ytterligare information om stipendiet, ansökningsförfarande och handelskammarens verksamhet finner Du på www.scc.org.uk.
Kontaktperson är Ulla Nilsson, +44 (0)20 7224 8001, nilsson(at)scc.org.uk. 


Wallumni
Som stipendiat blir du också medlem av det kreativa nätverket Wallumni, bestående av tidigare Anders Wall-stipendiater, i dagsläget närmare 400 personer. Medlemmarna håller regelbunden kontakt och genomför bl.a. internationella studieresor tillsammans.


Bilden: Tommy Högström är stiftelsens stipendiat till Svenska Handelskammaren i London 2015