Dags att söka stipendium till Handelskammaren i Shanghai

AWHS-2

Anders Walls Stiftelse delar varje år ut ett stipendium på 150.000 kronor till Svenska Handelskammaren i Shanghai för att utbilda en ung, kreativ affärsbegåvning inom internationell handel och industri. 

Tillträde sker i september 2016 för 10 månaders tjänstgöring på Handelskammaren i Shanghai. Som Anders Wall-stipendiat kommer Du att aktivt delta i arbetet vid Svenska Handelskammaren i Kina med placering i Shanghai. Handelskammaren ger Dig gärna en närmare arbetsbeskrivning.

Handelskammarens syfte är att främja affärsrelationerna mellan Sverige och Kina genom information, företagsbesök och övriga arrangemang. Handelskammaren i Kina har under de senaste åren vuxit kraftigt och har idag ca 300 medlemsföretag, varav drygt 190 i Shanghai. Handelskammaren i Shanghai arrangerar regelbundet seminarier, workshops och frukostmöten för sina medlemmar och dessutom olika sociala och andra nätverksbyggande tillställningar.
SwedishChamber -small

Som Anders Wall-stipendiat ges Du möjlighet till erfarenhetsutbyte och kontakter med den svensk-kinesiska affärsvärlden. Arbetet innebär kontakter med medlemsföretagen, deltagande i den praktiska planeringen samt genomförande av aktiviteter. Du kommer att få insyn i och medverka i det kontinuerliga dagliga arbetet och samtidigt vara ansvarig för ett eller flera delprojekt inom ramen för verksamhetens service till medlemsföretagen.

Du är i 25-årsåldern och bör ha avslutat universitets- eller högskoleutbildning, gärna med inriktning mot ekonomi och marknadsföring/kommunikation. Du måste ha goda kunskaper i engelska och gärna även kunskaper i kinesiska (inget krav). Du är initiativrik och har tidigare visat prov på entreprenörsanda. Du bör vara utåtriktad, kontaktskapande och engagerad. Din tid på Svenska Handelskammaren i Shanghai skall syfta till att hjälpa dig uppnå dina personliga mål, och därför är det viktigt med ett intresse för den kinesiska kulturen och en vilja att arbeta i Kina.

Upplysningar
För ytterligare upplysningar, vänligen kontakta Marianne Westerback, Shanghai Office Manager, på marianne@swedishchamber.com.cn eller tel.+8621 6217 1271 (+7 timmars tidsskillnad)

Ansökan
Ansökan skickas senast den 20 november till marianne@swedishchamber.com.cn med kopia till info@wallstiftelsen.se. Ansökande som blir uttagna till intervju kontaktas senast den 25 november 2015.

 Bilden: Helena Storsten är stiftelsens Shanghai-stipendiat 2015. 

Relaterade länkar

Svenska Handelskammaren i Kina