Skip to main content
Olof Boson, landsbygdsstipendiat 2018

Framåtanda, initiativförmåga och kreativitet får landsbygden att leva och utvecklas. Anders Walls Stiftelses årliga stipendium på 100 000 kronor har till syfte att stimulera och uppmuntra unga entreprenörer till insatser för landsbygdens utveckling.

Stipendiaten får också tillgång till ett brett och aktivt nätverk, Wallumni, bestående av tidigare Anders Wall-stipendiater inom entreprenörskap, forskning, landsbygds­utveckling och kultur.

Vi söker nu kvinnor och män i åldern 20–30 år som genom entre­­prenör­skap och ny­skapande produkter eller tjänster bidrar till landsbygdens utveckling. Verksam­heten ska kännetecknas av uthållighet, ekonomisk stabilitet och skapande av ­arbetstillfällen, gärna med bas inom jord och skog, exempelvis inom livsmedel, miljö, energi, teknik.

Stipendiet är avsett för kompetensutveckling och delas ut den 28 januari 2019 vid Kungl. Skogs- och Lantbruksakademiens högtidssammankomst i Stockholm.

Upplysningar lämnas av Kenneth Alness, tel. 070-514 47 14.

Nomineringsblankett finns på akademiens hemsida www.ksla.se. Sänd den fullständigt ifyllda nomineringsblanketten senast den 31 oktober 2018 per e-post till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller till:
Anders Walls Stipendie­kommitté
Kungl. Skogs- och Lant­bruks­akademien
Box 6806
113 86 Stockholm

08 oktober 2018


Kategori