Skip to main content
Den 6 november kl. 13.00 är det för tionde året i rad dags för Anders Wall-föreläsningen i entreprenörskap i universitetsaulan i Uppsala. Huvudtalare är Mia Brunell Livfors, Kinnevik och Björn Wahlroos. Prins Daniel delar ut stipendium till Årets Uppsalastudent.

Vi kan även i år se fram emot en fullsatt aula, vilket innebär en publik på cirka 2.000 personer. Anders Wall-föreläsningen har kommit att bli Sveriges mest omfattande möte mellan studenter och näringsliv.

Syftet med föreläsningen är att stimulera entreprenörsandan bland studenter, forskare och lärare inom Uppsala universitets olika fakulteter. Under en eftermiddag får Uppsalas studenter tillsammans med representanter för näringslivet och särskilt inbjudna gäster möjlighet att lyssna till några av Sveriges mest framgångsrika entreprenörer och företagsledare.
– När vi startade Anders Wall-föreläsningarna för tio år sedan var min vision att främja korsbefruktningen mellan akademi och näringsliv. När jag nu ser universitetsaulan fylld av entusiastiska studenter med intresse för entreprenörskap fylls jag av framtidstro, säger Anders Wall.

Huvudtalare är Mia Brunell Livfors, VD och koncernchef för Investment AB Kinnevik där bland annat Millicom, Tele2, MTG och CDON ingår och den finlandsvenske finansmannen Björn Wahlroos, styrelseordförande för Nordea, Sampo Group och UPM och ansedd som en av Skandinaviens mäktigaste företagsledare. Moderator är som vanligt Fredrik Lindström.

Övriga medverkande är Linus Holmsäter, som med sitt Heyrobics-koncept lett gympapass på Himmelska fridens torg i Beijing för 30.000 personer, Mernosh Saatchi, grundare av kommunikationsbyrån Humblestorm med stora internationella kunder som Microsoft samt Ida Backlund, som sedan hon som 20-åring startade Rapunzel of Sweden har utvecklat hårföretaget till en mångmiljonindustri.

Föreläsningen gästas av H.K.H. Prins Daniel, som kommer att dela ut Anders Walls stipendium till Årets Uppsalastudent. För musikunderhållningen står pianisten Peter Friis Johansson, som sedan debuten vid 17-års ålder etablerat sig som en av Skandinaviens mest framgångsrika unga konsertpianister.

Anders Wall-föreläsningen är offentlig och arrangeras av Uppsala universitet, Stiftelsen Anders Walls professur i entreprenörskap och studentorganisationen Entrepreneurs Academy.


31 oktober 2013


Kategori


Text

Cari Hildebrand